Jak chutná pravá česká whisky? Bez nadsázky se může rovnat s kvalitními světovými značkami. Vždyť historie hanácká whisky odstartovala už v roce 1973 v Těšeticích u Olomouce. Místní pěstitelská pálenice byla přebudována na palírnu whisky podle skotského vzoru. Ve sladovně v Bruntálu vyráběli slad z hanáckého ječmene nakuřovaného rašelinou z jižních Čech. Ruku k dílu přidali jihomoravští bednáři, kteří dodali sudy.
Poslední destilace se uskutečnily v roce 1996. Naštěstí se v roce 2017 obnovila výroba a King Barley se vrací na scénu. S ještě většími ambicemi než kdysi: Vyrábět whisky světových parametrů.
King Barley Whisky Virgin Oak Finish 3y 2017
Destilát po 32 měsících zrání putoval do nového sudu vyrobeného z amerického bílého dubu o objemu 200 l, který vyrobila firma Independent Stave Comp. Po 5 měsících byl destilát upravený na stupňovitost 46% abv.
Whisky King Barley Virgin Oak Finish 3y 2017 neprošla žádnou další úpravou ani dobarvením. Whisky má barvu světlého medu, vůni zakouřeného včelího plástu a chuť sladké medové vanilky podpořené kořeněným dřevem.
King Barley Whisky Marsala Finish 3y 2017
Destilát po 32 měsících zrání cestoval do sudu z francouzského dubu o objemu 225 l, kde předtím 4 roky zrálo italské dezertní víno Marsala, Superiore Riserva, ze Sicílie. Po 5 měsících byl destilát upravený na stupňovitost 46% abv.
Whisky King Barley Marsala Finish 3y 2017 neprošla žádnou další úpravou ani dobarvením. Marsala krásně doplňuje původní destilát. Barva je s mahagonovými odlesky, vůně kouře ze dřeva, čokolády, v chuti ovoce, sladkost a dřevo.