Vznik Hemingway baru inspiroval jeden z nejznámějších barových milovníků, který proslavil řadu koktejlů. Ernest Hemingway koktejly s radostí nejen pil, ale taky vylepšoval známé receptury. Hemingway bar se mimo jiné věnuje jednomu z jeho nejoblíbenějších destilátů, absinthu.
Mezi nejzajímavější kousky v baru vždy patřily speciální limitované edice absinthu, které pro bar destiluje Martin Žufánek. Teď se k vám dostává sada 3 lahví, s nimiž můžete rozšířit svou sbírku
HEMINGWAY'S 100 DAYS ABSINTHE, BATCH NO. 2, 50 CL, 65 % OBJ. ALK.
Tradice výroby absinthů výhradně pro bar Hemingway se chytla. Proto přišla na řadu druhá edice v počtu 256 lahví. Hemingway´s 100 Days Absinthe, která se liší od první. Základem je vínovice, kterou doplňuje paleta bylin. Dominuje pelyněk pravý z Pontarlier, kolébky absinthu, doprovázený andaluským anýzem a slukami kakaových bobů použitých pro čokoládu Jordi´s.
Absinth byl stočený v roce 2017 a v dalším roce bylo naplněno 265 lahví. Obsah zhruba poloviny z nich byl uložen jako budoucí základ tohoto absinthu na jedenáct měsíců do dubového sudu.
HEMINGWAY'S ABSINTHE ELIZABETH HEADLEY RICHARDSON, BATCH NO. 3, 0,5 LT, VOL. 65 %
Nadstandardní 3. šarže limitek pro Hemingway bar Elizabeth Headley Richardson byla pojmenována po Hemingwayově první manželce. Nějakou dobu byla stařená v nepoužitém sudu z bílého dubu.