Kvality single malt whisky Dalmore Valour skutečně odpovídají jejímu jménu. Valour znamená chrabrost. A legendární master blender Richard Paterson s více než 50 lety ve whisky průmyslu se toho při vytváření této whisky opravdu nebál. Po vypálení nejprve nechal zrát destilát ve first fill sudech po bournonu. Po několika letech nechal část whisky nadále zrát ve stejných sudech, ale část rozdělil mezi sudy po portském Tawny a exkluzivní sudy po 30letém Metusalem oloroso sherry.
V palírně Dalmore si s výběrem sudů pro staření whisky dávají vždy záležet a jejich sudy po sherry jsou vyhlášené. Ani u Dalmore Valour neudělali výjimku a můžete se tak těšit na nevšední gurmánský zážitek. Hned po nalití ucítíte vůni citrusů, marcipánu, datlí a zralého ovoce. Ochutnáním ve whisky objevíte ananas, čokoládu, kandované ovoce a zralé švestky. Závěr je poměrně dlouhý a doprovodí vás lesní ovoce, fíky, kokos a koření.