Inovativní proces aromatického vypalování sudů
Značka Brugal přichází se zcela novou metodou, jak přivést Maestro Reserva k dokonalosti. Rum nejdříve zraje v sudech po bourbonu a následně v sudech z amerického dubu, ve kterých zrálo sherry. Sudy z amerického dubu, ve kterých zrálo sherry, jsou opatrně vyprázdněny. Během několika minut jsou pak toustovány. Tahle precizní technika toustování spojující sud a plamen vytváří na povrchu jemné karamelové perly. Sudy se poté okamžitě naplní rumem, čímž se zvýrazní aroma. Rum následně zraje v tropickém klimatu. Díky procesu Dark Aromatic Cask Toasting si vychutnáte exkluzivní rum, který ztělesňuje bohatou historii značka a její snahu o dokonalost.
Výtečný dominikánský rum od vyhlášené master blenderky
Rumy Brugal z Dominikánské republiky jsou vyráběny na základě tradiční receptury z 19. století. Jejich přesné složení je tajné. Víme ale, že vznikají jen z dominikánské melasy a zrají v sudech z amerického dubu nebo v sudech po sherry. A taky víme, že ačkoliv nejsou rumy Brugal u nás tak známé, jejich kvalita stojí za to. Vždyť třeba Brugal Anejo 5y si vysloužil několik světových cen, mezi které patří například zlatá medaile z The Rum Masters 2014 v kategorii 7letých rumů.
Společnost založil Don Andres Brugal v Dominikánské republice v roce 1888 s cílem produkovat ten nejjemnější karibský rum. Daří se. Společnost je v rodinném vlastnictví rodiny Brugal už po čtyři generace. Tajný recept se dědí z generace na generaci. Každá kapka rumu se pečlivě destiluje a filtruje a vzniká tak zcela odlišný, příjemně suchý rum.
Tenhle mistrovský kousek je jedinečný hned v několika ohledech. Namíchala ho Jassil Villanueva Quintana, vůbec první Maestra Ronera v rumerii Brugal. Dosud tahle pozice náležela výhradně mužům. A výsledek rozhodně stojí za to.