Saigon Baigur je první prémiový suchý gin, který byl destilován v Ho Chi Minh městě, nazývaném také Saigon. Název Baigur pochází od názvu první známé osady v tomto místě, která vznikla pro obchod s rybami a kořením. Název Saigon Baigur tak ctí více než 1000letou tradici ochodu s bylinami a kořením v této oblasti.
Po dvou letech hledání bylinných ingrediencí z nejvzdálenějších koutů Vietnamu, od severu až po hluboko v srdci západní řeky Mekongu a sérii experimentů s tradičními evropskými destilačními recepturami, bylo vybráno 12 výrazných místních rostlin v kombinaci se 4 klasickými ingrediencemi : jalovec, Buddhova ruka, fenyklové semínko, lotosový květ, saigonská skořice, černý kardamom, zelené kardamomové semínko, kořen anděliky, lékořice, dračí ovoce, badyán, citronová tráva, Phu Quoc pepř, chilli z ptačího oka a kůra z limetky.
Vyjímečný gin musí mít vyjímečný obal. Lahev Saigon Baigur je inspirována starodávnou vietnamskou lidovou pohádkou. Vnějšek vypadá jako dračí vejce - představuje sílu a prosperitu. Trvalo rok, než se našel výrobce ochotný vyrobit tak odvážný produkt, jako je tato precizní lahev.