Víte, proč Višňovice Anton Kaapl získala “pouze” 19 bodů z 20 při smyslovém hodnocení? Protože v lihovaru si na žádné umělé a navoněné pálenky nehrajou. Ten jeden bodík dolů byl totiž za aroma, které je záměrně přirozené.
Tahle parádní pálenka je mixem višní z oblasti jihočeských Lhenic a oblasti polského Lublinu. Na pomoc při kvašení přichází speciálně pro ovocné destiláty vyšlechtěná kultura sušených kvasinek. Na pálení dohlíží mistr destilatér, díky kterému má Višňovice intenzivně lehkou vůni a jemnou chuť. Těžko popsat, to musíte vyzkoušet.
Višňovici Anton Kaapl si dokonale užijete při pokojové teplotě 16 až 20 °C, kdy vynikne její jemná chuť a přírodní aroma. Při teplotách pod 8 °C už to není ono, chladit a mrazit nedoporučujeme.