skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Recept na horkou griotku
Horká griotka je jako grog. Ale voní jako nebe a na jazyku hřeje dokonale ovocně sladkokysele. A taky je zrádná, protože alkohol v ní téměř není cítit. Chcete-li se ovšem zahřát něčím ostřejším, pak je tu vždycky ještě kombinace obou zmíněných nápojů. Punč z griotky s rumem si s nealkem opravdu nespletete. Chcete se přesvědčit? Pak vzhůru do toho.
Základní griotka na zahřátí
Ohřátá griotka má oproti rumu jednu zásadní výhodu – nepotřebuje doslazovat. Likér je sám od sebe sladký dost. Příprava je tedy opravdu otázkou okamžiku a jediné, co se tu řeší, je ten správný poměr. To aby výsledný nápoj nebyl sladký až příliš. Tady je:
Ingredience
- 40 ml griotky (domácí nebo třeba Liqvére)
- 150 ml horké vody
- plátek citronu
Postup přípravy
Příprava teplé griotky opravdu nemůže být jednodušší. Nalijte griotku do sklenice z varného skla nebo do hrnečku, zalijte horkou (ale ne vroucí) vodou, vložte plátek citronu a podávejte.
TIP: Pokud chcete tuhle červenou parádu přivést k absolutní dokonalosti, připravte si likér sami. V našem magazínu najdete recept na domácí griotku z třešní i višní.
Punč z griotky s rumem
Přidáním rumu získá horký nápoj mimo vyšší voltáže taky výraznější a zajímavější chuť. Doporučujeme používat třtinový rum. Máte-li ale slabost pro Tuzemák, směle sáhněte po něm. Bude to pak takový hezky český drink.
Ingredience
- 40 ml griotky (domácí nebo třeba Liqvére)
- 40 ml rumu (třeba kořeněného Skull Bay Spiced)
- 150 ml horké vody
- plátek pomeranče
- 2-3 hřebíčky
- cukr na doslazení
Postup přípravy
Griotku a rum odměřte do sklenice z varného skla, vložte pomeranč, hřebíčky, a zalijte horkou (ne vroucí) vodou. Pokud máte radši sladší chutě, můžete přidat lžičku cukru.
Na zdraví!